DONNA: database voor donateurs, sponsors, vrijwilligers etc.

Een goede database is een belangrijke voorwaarde voor structurele werving. Op de markt zijn verschillende relatiebeheerprogramma’s voorhanden. Hierbij gaat het om relatief dure programma’s. En met de aanschaf alleen ben je er meestal niet, het databaseprogramma moet nog ingericht worden naar uw wensen, of u betaalt jaarlijks voor het gebruik, of u bent een bedrag verschuldigd per gebruiker ...

DONNA is een database waarmee u de gegevens van uw relaties beheert. Het gaat daarbij niet alleen om contactgegevens, maar ook bijvoorbeeld om betalingen. U kunt met een paar klikken maandelijks de gegevens uit DONNA klaarzetten voor uw bank om de incasso's te innen: er wordt automatisch een zogeheten SEPA-bestand gemaakt. Of u kunt bijvoorbeeld brieven versturen aan geselecteerde doelgroepen met gegevens uit DONNA. En u kunt zelfs bijhouden wie welke brieven heeft ontvangen. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Belangrijkste voordelen:
- mogelijkheid om (zelf) de database aan te passen
- meedenken met u als fondsenwerver
- met meerdere gebruikers in een netwerk in de database werken
- scherpe prijsstelling

De praktijk leert dat na het moment dat u begint met het inrichten van een database er na verloop van tijd nieuwe ideeën en wensen ontstaan. DONNA kunt u verder ontwikkelen. Als daarvoor binnen uw organisatie de kennis of tijd ontbreekt dan kunt u dit ook uitbesteden. Als u met IBISsoft samenwerkt dan is het een voordeel dat dit ook buiten kantooruren gedaan kan worden. Zo kunt u overdag werken met DONNA en wordt er 's-avonds iets aangepast en kunt u de volgende ochtend met de verbeteringen verder.

Voor gebruikers van DONNA is een zekere basiskennis van Microsoft Access handig. Zodat u een scherm kunt aanpassen, een zoekvraag (query) kunt samenstellen, of een rapport kunt maken. De instructie helpt u daarbij op weg, maar daarin kan niet alles worden uitgelegd.

Heeft u al bestaande gegevens, bijvoorbeeld één of meer lijsten in Excel? Het overzetten van bestaande data in DONNA is doorgaans geen probleem. Zónder het overtypen van de gegevens.

DONNA kan al worden geleverd voor €395, dat is inclusief een training van 2 uur en gratis gebruik van de helpdesk gedurende een half jaar. Wilt u DONNA mét incassomodule (SEPA) dan kost dit €595. Maatwerk is uiteraard ook mogelijk.

Voor het werken met DONNA is het nodig dat u de beschikking hebt over Microsoft Access.
© Eric Brendel - IBISsoft